Masterclass saggar firing 

Ik geef masterclasses 'saggar firing in een elektrische oven'.
Locatie: Goretti, Wilhelminapark in Tilburg. 
Tijd: van half 11 tot ongeveer 4 uur.
Prijs: € 100,- inclusief lunch (Lees de betalingsvoorwaarden).
De masterclass gaat door bij minimaal vijf deelnemers.

We gaan tijdens de masterclass geen saggar maken en ook niet stoken. Je neemt je eigen saggar mee en biscuit gestookt werk. Aan het eind van de masterclass neem je de saggar met het ingepakte werk weer mee naar huis om daar te stoken. Dit om te voorkomen dat iedereen twee keer naar Tilburg moet komen.

2020

Eind april zijn er drie data:
woensdag 22 april
vrijdag 24april
zaterdag 25 april

Wil je graag meedoen? Stuur me een mail met je naam en de datum.

Bij de Tiendschuur staan twee masterclasses gepland: 17 en 18 oktober 2020. De 17e is vol. Voor informatie kun je contact opnemen met de Tiendschuur.
Vanwege het succes in Norg is de kans groot dat er in de zomer weer een workshop komt op het Kunsterf

Voorbereidingen

Je neemt je eigen saggar mee (gestookt) en wat biscuit gestookt werk, liefst wat eenvoudige dingen waar je mee kan experimenteren. We gaan het werk 'inpakken', zodat je het thuis kan stoken.

We gaan die dag geen dus saggar maken. Informatie over het maken van een saggar kan je hier downloaden.

Masterclass

Tijdens de masterclass zal ik vertellen over mijn werkwijze en ervaringen met een saggar (kapsel) in een elektrische oven.
De masterclass is voor mensen die al bezig zijn met keramiek en dus toegang hebben tot een oven. 
In de ochtend is het theorie en in de middag ga je dan zelf aan de slag met je meegebrachte werk/proefjes.

Korte inhoud van de masterclass:

  • Waar komt de saggar vandaan
  • Hoe maak je een saggar
  • Wat gebeurt er in de saggar
  • Een saggar in een elektrische oven
  • Waar moet je op letten bij het maken van je werk
  • Wel of geen terra sigillata en recepten
  • Met welke materialen kan je stoken
  • Kleurende materialen
  • Hoe pak je het werk in
  • Kan je het glazuren
  • Veiligheid