Masterclass saggar firing 

In verband met Corona vind ik het nog niet verantwoord om op mijn locatie een masterclass te geven.
Er zijn misschien nog wel een paar plaatsen op 24 oktober in de Tiendschuur in Tegelen.

Zodra het weer lukt, zal ik ook weer in Tilburg met masterclasses beginnen.

 

Houd je van alternatieve stooktechnieken, maar heb je alleen een elektrische oven? Dan is saggar firing iets voor jou.
In de masterclass leer je hoe je te werk moet gaan om mooie resultaten te krijgen met saggar firing.

De masterclass is bedoeld voor mensen die al even met keramiek bezig zijn en toegang hebben tot een oven, thuis of op een vereniging.

Masterclasses 'saggar firing in een elektrische oven':
Locatie: Goretti, Wilhelminapark, Tilburg. 
Tijd: van half 11 tot ongeveer 4 uur.
Prijs: € 100,- inclusief lunch (Lees de betalingsvoorwaarden).
De masterclass gaat door bij minimaal vijf deelnemers.


Tijdens de masterclass wordt geen saggar gemaakt en wordt er ook niet gestookt. Je brengt je eigen saggar en biscuit gestookt werk mee. Aan het eind van de masterclass neem je de saggar met het ingepakte werk weer mee naar huis om daar te stoken. Dit om te voorkomen dat iedereen twee keer naar Tilburg moet komen.
Informatie over het maken van een saggar kun je hier downloaden. 

Data in 2020

De data in april zijn ivm met de maatregelen rond het Corona-virus afgelast.
Blijf de website in de gaten houden voor nieuwe data.

Ook de masterclass bij Keramikos (Haarlem) wordt to nader order uitgesteld.

Beide masterclasses bij de Tiendschuur op 17 en 18 oktober 2020 zijn vol.

Voorbereidingen

Je neemt je eigen saggar mee (gestookt) en een aantal (maximaal 4) biscuit gestookte werken die in de saggar passen, liefst wat eenvoudige dingen waar je mee kan experimenteren. We gaan het werk 'inpakken', zodat je het thuis kan stoken.

Masterclass

Tijdens de masterclass zal ik vertellen over mijn werkwijze en ervaringen met een saggar (kapsel) in een elektrische oven.
De masterclass is voor mensen die al bezig zijn met keramiek en dus toegang hebben tot een oven. 
In de ochtend is het theorie en in de middag ga je dan zelf aan de slag met je meegebrachte werk/proefjes.

Korte inhoud van de masterclass:

  • Waar komt de saggar vandaan
  • Hoe maak je een saggar
  • Wat gebeurt er in de saggar
  • Een saggar in een elektrische oven
  • Waar moet je op letten bij het maken van je werk
  • Maken en gebruik van terra sigillata en recepten
  • Met welke materialen kan je stoken
  • Kleurende materialen
  • Hoe pak je het werk in
  • Kan je het glazuren
  • Veiligheid