Gelukkig was het mooi weer.

11 oktober 2017

Het heeft even geduurd, maar toch nog even een stukje over de kunstmarkt van 23 september in Tilburg.
Toen ik diverse mensen vertelde dat ik die markt ging doen, reageerden ze nogal lauw: "O ja, heb ik ook weleens gedaan."
Oké, misschien toch maar niet doen? Maar ja, als je voor niks in je eigen stad wat kan laten zien, dan moet je dat toch eens proberen.

Nu snap ik het.
Om 10 uur was de kraam mooi ingericht, de 25 bolletjes waren een echt eye-catcher, dus het publiek kon komen! En dat gebeurde ook! Er kwamen veel mensen voorbij. Let wel: voorbij. De meesten waren op weg naar de stad of het terras (het was gelukkig lekker weer). Slechts weinigen waren daadwerkelijk geïnteresseerd. En dat begrijp ik wel: op weg naar stad of terras ga je niet ineens aan een kraam geld uitgeven voor kunst. Natuurlijk waren er ook bij die even bleven staan en (positief) commentaar gaven, een kaartje meenamen of met wie je even een gesprek had en dat is allemaal mooi meegenomen, maar toch te weinig.
Het blijkt maar weer eens dat goede publiciteit van groot belang is. Op die manier trek je mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn en weten wat ze kunnen verwachten.
Gelukkig had ik zelf wel veel aan publiciteit gedaan en er kwamen dan ook verschillende mensen mijn werk bekijken en zelfs kopen: bedankt hiervoor!

Volgend jaar weer? Ik betwijfel het.

kraam_markt