Persoonlijk tintje

Wilt u een bijzonder aandenken aan een geboorte, huwelijk of jubileum? Ter afsluiting van een moeilijke periode? Of juist om een mooie periode te herinneren; gaat uw partner bijvoorbeeld met pensioen?
Dan kunt u een kunstobject laten maken met een persoonlijk tintje door het te laten stoken in door u gekozen, natuurlijke materialen. 
De materialen beïnvloeden het stookproces en het resultaat. U krijgt op die manier een tastbare herinnering met, letterlijk, een persoonlijk tintje.
U kunt denken aan:

• Bloemen van een bruiloft, verjaardag of jubileum;
• Papier, zoals een dagboek (zie verhaal hieronder), brieven of tekeningen van de kinderen;
• Planten en bloemen uit de tuin, bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen of uit uw ouderlijk huis;
• Kleding (klein stuk) gedragen tijdens een bijzondere gebeurtenis (100 % katoen, linnen of hennep).

Voor voorbeelden kunt u kijken bij 'saggarfiring'. Voor werk met een Persoonlijk Tintje geldt een meerprijs van € 75,-.

Bent u op zoek naar een urn van deze techniek? Bekijk dan de website: Urn met een persoonlijk tintje

Enkele verhalen

Aarde

  "Met twee vrienden hebben we al heel wat lange afstandswandelingen gemaakt. Onze laatste wandeling was het Pelgrimspad deel twee, van Den Bosch naar Visé. Vanaf Valkenswaard tot Visé hebben wij dit met drieën gelopen, omdat mijn partner kort daarvoor was overleden. Wij wisten dat wij deze tocht gingen afmaken, zonder en tegelijk met hem. In Visé aangekomen liepen wij langs een pad met prachtige bomen, maar één enorme boom was geveld, vlak voor het kapelletje. Wij hebben toen wat aarde van onder deze boom meegenomen en wisten 'dit is voor hem'. Dat deze aarde nu mee gestookt is met dit werk is voor mij heel bijzonder. In de kleuren en lijnen zou je de heuvels kunnen zien waar we gelopen hebben."

 

Dagboek
"Ik heb het dagboek dat ik schreef als puber mee laten stoken. Niet zozeer omdat er geheimen in staan, maar ik wil mijn kinderen niet confronteren met wat er toen allemaal gebeurd is. Dat was een andere tijd.  Op deze manier heb ik toch een tastbare herinnering aan die periode."
 

Tuin
"Ik werd in 2016 50 en heb van Jolanda kruik nummer 50 gekocht (red: zie kruikenproject 2016). Ik heb spullen uit de tuin van mijn ouders en andere materialen die symbool staan voor mijn ouders mee laten stoken."

"Het T-shirt dat ik droeg toen mijn zoon werd geboren heb ik lang bewaard. Inmiddels is hij 18 en wordt het tijd voor een andere bestemming. Een deel is mee gestookt met deze kruik, dus zal ik altijd aan dat moment denken wanneer ik deze kruik zie. Zelfs mijn zoon was ontroerd."