Cursus keramiek

Klei is de nieuwe yoga!

Even niet bezig zijn met alle nog-te-doen-lijstjes voor thuis en werk? Richt je aandacht één avond per week op je handen en de klei.
Klei is een materiaal met ontzettend veel mogelijkheden. Door te kijken naar werk van anderen en zelf aan de slag te gaan, leer je steeds meer van de mogelijkheden kennen en ontdek je wat jou het beste ligt.

De groep is open voor beginners en gevorderden.

Beginners

Heb je nog weinig of niet met klei gewerkt, dan begin je met de basistechnieken. Onder persoonlijke begeleiding leer je aan de hand van een aantal opdrachten diverse opbouw technieken, zoals eenvoudige handvormen, werken met platen, opbouwen met rolletjes klei en werken met drukmallen. Daarnaast maak je kennis met decoratietechnieken zoals glazuren.

Gevorderden

Ben je al even bezig met klei, dan kan je hier verder werken aan je ontwikkeling. Onder persoonlijke begeleiding kan je nieuwe technieken leren en je vaardigheden en vormgeving verder ontwikkelen.
Ik houd van een uitdaging en ontdek graag samen met cursisten nieuwe mogelijkheden of zoek naar oplossingen voor ideeën die onmogelijk lijken.

Tijdstip en locatie

Woensdagavond van 07.00 uur tot 10:00 uur, Goretti, Wilhelminapark, Tilburg.

Materialen en gereedschap

De cursuskosten zijn exclusief klei en glazuur. Er is gereedschap aanwezig, maar het is goed om een eigen basis set te hebben (eventueel te koop op de eerste cursus avond).
Er zijn twee schopschijven en één elektrische draaischijf.

Kosten

Kosten € 495,-, plus eigen materiaal kosten.
De cursus start bij minimaal 6 deelnemers!

Cursusomvang

30 dagdelen van 3 uur.
Aan het eind van het cursusjaar zijn er twee inhaaldagen.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden stuur je mij een mailtje.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Enkele technieken

  • Gipsen mallen maken

  • Terra sigillata maken en verwerken

  • Een saggar maken

  • Saggarfiring (Cursisten krijgen 25% korting op de workshop saggarfiring)

platen kl

werken met platen

drukmal

Drukmal en saggarfiring

filigraan kl

'Slierten' klei