Werken, workshop en wandelen

Hard gewerkt deze week. Ik had het gevoel dat ik nu pas echt aan de slag konen ik had mezelf een aantal doelen gesteld, dat helpt. Deze weken waren vooral een zoektocht naar hoe ik verder wil met mijn werk: wil ik mijn voorliefde voor texturen en mijn fascinatie voor wabi-sabi meer verwerken in mijn werk en zo ja, hoe.

Ik heb gewerkt aan grove texturen, maar ben uiteindelijk toch weer uitgekomen op de meer subtielere aanpak. Het feit dat de samenstelling van de (giet)klei hier anders is dan bij ons en zich dus ook anders laat verwerken, heeft daaraan bijgedragen. Ik wil nu in Nederland op zoek naar een klei met dezelfde samenstelling of mijn eigen klei aanpassen, zodat ik door kan gaan met de idee├źn die hirt ontstaan zijn.

De oven staat nu aan, dus ik kan binnenkort (hopelijk) de resultaten laten zien.

Afgelopen zaterdag ook de saggarfiring workshop gegeven aan een groepje van zes mensen. Ze waren erg enthousiast en blij met de resultaten. De meesten uit de groep kende ik, omdat ze in hetzelfde atelier werken. Een van hen is een wandelende encyclopedie als het over keramiek gaat, dus ook veel van hem geleerd.
Volgende week ga ik nog een paar dagen doen wat ik al 30 jaar niet gedaan heb: draaien. Benieuwd of het me nu beter afgaat. Ik zit in ieder geval tussen goede leraren. Wie weet, misschien gaat dat in de toekomst toch een grotere rol spelen.

Gelukkig was er ook tijd om naar de 'P' te wandelen. Een grote letter 'P' (van Paonia) gemaakt van stenen op de berg. Veel kleine steden in de omgeving hebben de eerste letter van hun plaatsnaam op een berg gemaakt. 
Een erg mooie wandeling met een fantastisch uitzicht.

DSC00903 klDSC00896 kl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee resultaten van de workshop