Weekje 'Mid-West'

Paonia ligt in een vallei op bijna 2000 m in het zuiden van de Rocky Mountains. Het is met recht een bijzonder dorp. Er zijn (o.a.) een supermarkt, twee galerieën, drie tweedehandswinkels en een handje vol zaken voor voetreflexmassage, yoga en wellness. Niet echt wat je van een klein dorp in ‘the mid-west’ van de VS zou verwachten.
Er zijn ook 5 kerken, dat dan weer wel.

Ik ben inmiddels een week hier en, samen met mijn mede artists-in-residence, erg gastvrij ontvangen.
Het keramiekatelier is een stukje verderop, dus ’s ochtends stap ik op de fiets en rij, met uizicht op de bergen, in 5 minuten naar het atelier.

Het is een redelijk groot atelier, wat ik af en toe deel met een of twee andere mensen van 'Paonia Clayworks'. Het zijn allemaal draaiers, waardoor ik soms met gereedschap moet improviseren.

De kleisoorten zijn ook anders en er wordt alleen gesproken in cones en niet in temperatuur. Mijn belangrijkste briefje is dan ook de omrekentabel van cones naar temperatuur. Allemaal een beetje wennen dus, maar inmiddels echt aan het werk. Vandaag ga ik ook het eerste deel van mijn workshop geven, het maken van de saggars en het werk dat ze willen stoken in de saggar. Over twee weken de ‘echte’ saggarfiring workshop. In de tussentijd kan ik lekker zelf aan de slag.

DSC00728 webDSC00732 web

deel van het atelier en de bergen rond Paonia