Blauw

Met twee workshops in het vooruitzicht en het bijhouden van websites, mail, social media, schiet het werken aan ‘India’ er de laatste tijd een beetje bij in. Wat wel jammer is, want ik vind het een leuk project om aan te werken. Maar ik heb toch wel wat vorderingen gemaakt.

Ik was op zoek naar blauw en ben begonnen met de blauwe stains die ik kon vinden en omdat ik toch bezig was, heb ik maar meteen proefplaatjes gemaakt van meerdere kleuren (zie foto). Zo kan ik later makkelijker kleurencombinaties bij elkaar zoeken. Dé kleur zit er nog niet bij, dus ik ga in de toekomst ook wat kleuren vooraf mengen, als dat tenminste kan.

Het idee van blauw kwam van de oude muren in steden als Jodhpur en Udaipur. Door het maken van wat grotere proefplaatjes kan ik kijken hoe ik de ruwheid van de muren kan krijgen en tevens wat kleuren combineren (zie foto).
Maar omdat ik ook iets minder abstracts wilde doen, heb ik ook twee vaas-vormen gemaakt. Deze zijn opgebouwd met stukken klei die ik eerst op verschillende manieren bewerkt heb (zie foto).

De komende weken even aandacht richten op andere zaken, maar daarna ga ik me weer hier op storten.

kleuren muur proefjes
 vazen