Nieuw jaar, nieuwe ideeën!

De meesten van jullie hebben mijn kruikenproject van 2016 gevolgd (of er zelfs een gekocht!). Ik vond het heerlijk om daarmee bezig te zijn. Het is fijn om aan een serie te werken, hierdoor krijgen de werken een verbinding.
Ik heb nu een aantal ‘losse’ vormen gemaakt, maar ik merkte dat ik bleef zoeken naar een thema voor één of meerdere series.

Vandaag kreeg ik een idee dat nadere bestudering verdient: landen. Dat klinkt misschien wat ver gezocht, maar ik reis graag en ben dan altijd op zoek naar het lokale keramiek. Liefst zo eenvoudig mogelijk. Zou het mogelijk zijn om de sfeer van een land te vangen in een serie (container)vormen? De kleuren, de beleving, de geuren enz. Het liefst natuurlijk te combineren met saggarfiring en misschien met mijn andere passie: fotografie.

Ik duik de boeken (en mijn foto-archief) eens in en houdt jullie op de hoogte.

keramiek vs
Foto: traditioneel keramiek van Hopi-Indianen (Verenigde Staten).