Nieuws van het keramiekatelier

Uitverkoop

In november komen diverse werken in de aanbieding. Leden van mijn nieuwsbrief hebben eerste keus. Nog geen lid van de nieuwsbrief? Geef je dan nu op. Na 16 november kunnen ook anderen hier gebruik van maken.
Het betreft een keuze uit werken bij 'kantwerk' , saggar firing en 'remains'

Kunst Kasteel Bemmel

Voor de zevende keer organiseert Eelko van Iersel Kunst Kasteel Bemmel in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel. Ik ben als een van de dertien kunstenaars uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Het evenement vindt plaats in het weekend van 12 & 13 december 2020. Het kasteel is beide dagen van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. Je bent van harte uitgenodigd voor de officiële opening op zaterdag 12 december, om 15.00 uur.

Engelse vertaling

Mijn boek wordt in de Engelse vertaling uitgegeven bij Schiffer Publishingin de Verenigde Staten. De Engelse uitgave gaat wereldwijd verkocht worden, maar we moeten nog wel even geduld hebben, want het komt pas in de herfst van 2021 in de winkel. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Tiendschuur, Tegelen

In de museumwinkel van de Tiendschuur zijn een aantal werken van mij te koop. 
Kasteellaan 8, Tegelen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur.
De Tienschuur bevindt zich op een prachtige lokatie in Tegelen en is alleen daarom al een bezoek waard.
In oktober geef ik daar ook drie keer een masterclass.

Urnen

Bent u op zoek naar een urn van deze techniek? Bekijk dan de website: Urn met een persoonlijk tintje

Media

Recensie  in De kleine-K

In het laatste nummer van De kleine-K stond een recensie van mijn boek (pagina 68 en 69):

"....De talloze fraaie voorbeeldfoto’s ondersteunen de heldere tekst, evenals de ruim opgezette vormgeving die gehouden is in de verfijnde kleuren van de saggar firing. Het boek wordt ondersteund door de website van Jolanda: aanvullende informatie, de nieuwste experimenten, tips etc.
Het boek vormt voor de beginnende saggar stoker een gedetailleerde en zeer overzichtelijke inleiding tot deze techniek. En ook voor degenen die al langer bekend zijn met dit soort technieken, kan het boek een bron van inspiratie zijn. Zeker een aanrader."

Download hier de recensie: 

Download hier het hele nummer.

Recensie in KLEI keramiek magazine

recensie web

Hiernaast de recensie over mijn boek die in het novembernummer (2019) van KLEI keramiek magazine staat.

Zo doe je dat

In het julinummer van 2019 van KLEI staat in de rubriek  'zo doe je dat' een uitleg over mijn methode van saggar firing in een elektrische oven. Je kunt de vier pagina's hier downloaden.