Kunstmarkt

Laten we eerlijk zijn: het valt niet mee om je werk aan de man te brengen, crisis of geen crisis.
Ik doe mijn best, zowel in mijn atelier als op het gebied van marketing, maar om nou te zeggen dat ik binnenloop....
Toch hou ik vol, gewoon omdat ik heel blij word van het maken van dingen die ik mooi vind. Gelukkig word ik moreel ondersteund door 2300 fans op Facebook en een (vooralsnog kleine) groep van kopers die altijd erg blij en enthousiast zijn.

Maar ja, daar kan de kachel niet van branden, er moet meer verkocht worden, dus moet ik de boer op. Mijn atelier uit en op zoek naar klanten. Maar waar zitten die?? Het zou fijn zijn wanneer ze zich ergens zouden verzamelden, zodat ik ze makkelijk kon vinden, maar helaas bevinden ze zich onder de niet-kopers en ik kan niet aan hun neuzen zien wie, nu of in de toekomst, iets van mij zal kopen. Dus ik probeer vanalles: exposities (al dan niet zelf georganiseerd), beurzen, Pakje Kunst, nieuwsbrieven. Maar er is meer dat ik zou kunnen doen.

Door een gebrek aan vervoer, heb ik bijvoorbeeld nog nooit aan een kunstmarkt mee gedaan. Nou wil het geval dat er op 23 september een Kunstmarkt is in Tilburg (Schouwburgpromenade). Wat meer bekendheid in je eigen stad (nota bene een #stadvanmakers) is nooit weg en het vervoer moet dan ook wel te regelen zijn. Dus ik heb besloten mee te doen. Blijft een gok, want met wie sta je daar? Wat is het niveau? Komt er wel volk of sta je je de hele dag stierlijk te vervelen? En dan heb ik het nog niet over de voorbereidingen: Wat neem ik mee? Wat moet ik nog maken? Hoe richt ik het in? Hoe krijg ik mensen naar mijn stand? En ga zo maar door.

Ik neem jullie graag mee in die voorbereidingen. De komende tijd zal ik jullie dan ook op de hoogte houden van de stand van zaken rond deze markt en geef ik antwoord op een aantal van de  bovenstaande vragen. Er zullen ook aardige aanbiedingen voorbijkomen voor trouwe lezers, dus blijf het volgen!